Gratis online spreekuur voor studenten in Groningen en Friesland die hun bijbaan of stage kwijt zijn door corona

Foto: Pixabay.

CNV Vakmensen organiseert donderdagavond 4 juni (van 19.30 tot 20.30 uur) een gratis online spreekuur voor studenten in Groningen en Friesland.

,,Veel studenten zijn door de coronacrisis van de een op de andere dag hun bijbaan of stage kwijtgeraakt en zitten met veel vragen. Wij hebben veel kennis van de arbeidsmarkt en de regelgeving, dus misschien kunnen we iets voor hen betekenen”, zegt initiatiefnemer Susanne Witteveen.

Via het Meldpunt Stageproblemen komen dagelijks zorgelijke signalen binnen, zegt Witteveen. ,,Veel stagiairs zijn naar huis gestuurd, krijgen geen stagevergoeding meer of hebben vanwege alle beperkingen de grootste moeite om een stage of afstudeeropdracht te vinden.”

Vragen stellen via chat

Tijdens het online spreekuur kun je als student al je vragen stellen over het verlies van bijbaan of stage. Hoe zit het bij bijbaantjes bijvoorbeeld met de opzegtermijn? Heb je recht op een WW-uitkering? Kan een stagebedrijf zomaar de stagevergoeding stopzetten als de stage doorloopt en er afspraken over zijn gemaakt in het stagecontract? Hoe kun je jezelf goed profileren, zodat je snel weer een nieuwe bijbaan of stage vindt?

Aanmelden

Je kunt je vooraf aanmelden voor de Zoom-meeting, door een mailtje te sturen naar Nynke Broersma, n.broersma@cnvvakmensen.nl. Via de chat kun je vragen stellen die worden beantwoord door specialisten van CNV Vakmensen.

Nieuws

Meest gelezen

menu