Griepepidemie neemt af

De griepepidemie neemt af maar is in de week voor Pasen nog steeds niet voorbij. De verwachting is dat het na de paasvakantie wel over zal zijn.

Het meest voorkomende influenzavirus is nu van het type B, terwijl de griepgolf in januari en februari vooral van influenza type A was. Het griepvaccin zoals dat in november werd uitgedeeld werkte goed tegen het type A maar matcht dit jaar niet goed voor het type B-virus.

Volgens het Nationaal Influenza Centrum neemt de griep wel af maar heerste er afgelopen week in heel Nederland nog een lichte griepepidemie en in Noord-Nederland het hevigst. Een deel van de scholen heeft in de week na Pasen vakantie en dat maakt de kans groot dat de verspreiding afneemt.

Tegelijk met de griep heerst er ook hooikoorts. Door het regenachtige weer valt het nog mee, want regen wast de lucht schoon. Maar tijdens droge periodes komen er deze dagen vrij veel pollen van elzen en laatbloeiende hazelaars in de lucht. Veel hooikoortspatiënten zijn daar gevoelig voor, zo weet Pollennieuws.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.