GroenLinks Groningen: Van Tongeren moet blijven!

GroenLinks in Groningen wil Liesbeth van Tongeren opnieuw in de Tweede Kamer zien. De leden vinden dat zij een verkiesbare plek op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen verdient.

Dat bleek zaterdag tijdens de provinciale ledenvergadering van GroenLinks in Warffum. Volgens het bestuur is er in Groningen zeer veel waardering voor de inzet van Van Tongeren in het gaswinnings- en aardbevingsdossier. De leden willen de mogelijkheid hebben op haar te stemmen.

De landelijke kandidatencommissie van GroenLinks heeft haar niet op de conceptlijst voor de Tweede Kamer gezet. Het Groningse bestuur roept partijgenoten op hun voorkeur uit te spreken bij het ledenreferendum over de kandidatenlijst.

Volgens GroenLinks-Statenlid Hendri Meendering zijn er wel degelijk kansen voor leden die zich kandidaat hebben gesteld, maar volgens de speciale keuzecommissie niet in aanmerking komen voor een zetel in de Tweede Kamer.

Tussen 1 en 13 december kunnen alle GroenLinksers hun voorkeursvolgorde indienen via een speciale website. Op 15 december wordt de definitieve lijst bekend gemaakt, waarna deze op het verkiezingscongres van 17 december bekrachtigd zal worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.