GroenLinks Westerkwartier wil toch door met Klaas-Wybo van der Hoek

‘Good old’ Klaas-Wybo van der Hoek uit Grijpskerk fungeert komend najaar als lijsttrekker voor GroenLinks in het Westerkwartier.

Al sinds jaar en dag is Van der Hoek (foto) politiek actief; eerst in provinciale staten en daarna in de Zuidhorner gemeenteraad. Dit grote aantal ‘dienstjaren’ was reden voor de interne selectiecommissie van de afdeling om de Zuidhorner wethouder Henk Bakker op nummer 1 te plaatsen. De naam van Van der Hoek kwam op de advieslijst zelfs helemaal niet voor.

Tijdens de ledenvergadering in zaal Balk meldde Van der Hoek maandagavond dat hij beschikbaar is voor één van de bovenste plekken op de lijst. Prompt werd hij door de leden alsnog op nummer 1 geplaatst. Bakker zakte hierdoor naar de tweede plaats. De nieuwkomers Han Warmelink (Feerwerd) en Annemiek KleinJan (Aduard) staan respectievelijk op 3 en 4. Raadslid Aart Jan Feitsma (Leek) en Emil Klok (Niekerk) prijken op de posities 5 en 6.

De Leekster fractievoorzitter Albert Houwer (7) en het Zuidhorner raadslid Alex Temmingh (9) staan op onverkiesbare plaatsen. Dat geldt eveneens voor het Grootegaster raadslid Wessels (11). Hoewel woonachtig in Groningen treedt de Leekster wethouder Karin Dekker op als lijstduwer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.