Groningen begint seizoen thuis tegen Feyenoord

FC Groningen ontvangt zondag 7 augustus Feyenoord op de eerste speeldag van het nieuwe Eredivisieseizoen. Dat blijkt uit het concept competitieprogramma dat de KNVB dinsdagmiddag presenteert.

Dezelfde maand speelt Groningen ook al een uitwedstrijd tegen de landskampioen PSV, op 28 augustus. De eerste Derby van het Noorden staat op 16 oktober gepland. Zondag 3 december treedt nieuwe trainer Ernest Faber voor het eerst met Groningen aan tegen Ajax.

Dinsdagmiddag presenteert de KNVB het programma aan de clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie. Het programma kan daarna nog veranderen, als de wedstrijddagen en aanvangstijden doorgenomen zijn. Het volledige programma is hier te downloaden.

Het seizoen begint met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op 31 juli tussen bekerwinnaar Feyenoord en landskampioen PSV Eindhoven.

De eerste vijf wedstrijden van FC Groningen volgens het voorlopige programma:

- zondag 7 augustus 2016 FC Groningen-Feyenoord

- zaterdag 13 augustus 2016 Excelsior-FC Groningen

- zondag 21 augustus 2016 FC Groningen-Graafschap/Twente*

- zondag 28 augustus 2016 PSV-FC Groningen

- zondag 11 september 2016 FC Groningen-Sparta Rotterdam

*In verband met de nog lopende beroepszaak van FC Twente tegen de uitspraak van de licentiecommissie, is zowel FC Twente als De Graafschap in het competitieprogramma opgenomen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.