Groningen bij Nederlandse toeristen minst in trek

Groningen is de minst populaire vakantiebestemming voor Nederlandse toeristen. Drenthe en Friesland staan in de middenmoot als het gaat om het aantal overnachtingen.

Dat blijkt uit cijfers van het statistisch bureau CBS. In de meivakantie begint traditioneel het vakantieseizoen.

Gelderland is met 15 procent van de overnachtingen de populairste provincie voor binnenlandse toeristen. 10 miljoen van de ruim 66 miljoen nachten werden in 2015 daar doorgebracht. Vakantiegangers gaan onder andere naar de Veluwe en de Achterhoek. Ook Noord-Holland trok met ruim 9 miljoen overnachtingen veel binnenlandse toeristen, die daar vooral in hotels in en rond Amsterdam overnachtten. De bos- en heidegebieden in Noord-Brabant en Limburg zijn populair onder kampeerders en mensen die op bungalowparken verblijven. In deze provincies overnachtten ongeveer 8 miljoen Nederlanders.

Groningen trok het minst aantal Nederlandse toeristen in 2015 net zo’n 1 miljoen overnachtingen. Flevoland en Utrecht stonden er vlak boven. Het aanbod aan overnachtingsmogelijkheden in bungalows of campings is in deze drie provincies ook beperkt, stelt het CBS.

Friesland kreeg ruim 4 miljoen overnachtingen en Drenthe ruim 5,5 miljoen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.