Groningen decor videoclip Drive Like Maria

Groningers die de nieuwe videoclip van de band Drive Like Maria zien, zullen veel plekken herkennen. Van het Noorderplantsoen tot de EMG-fabriek. De clip is geschoten in Stad.

Plantsoen en EMG

De kronkelende weggetjes en de afgesleten vuilnisbakken in het Noorderplantsoen. Het steegje achter poppodium Vera, de graffiti in de Papengang, tussen de Ooster- en de Peperstraat, en de mooie, karakteristieke lichtinval in de EMG-fabriek aan het Eemskanaal. De Belgisch-Nederlandse band Drive Like Maria lanceerde vrijdag hun nieuwe nummer Keeps Me Going.

Groningse filmer

Stadjer Bert Alberts (32) schoot de beelden van de bijbehorende video. Dat kwam min of meer toevallig tot stand. Als manager van de Groninger singer/songwriter Hans Hannemann liep hij de bandleden tegen het lijf. ,,We raakten aan de praat, kregen het over videoclips en zo had ik een opdracht binnen.’’

Dat hij juist Groningen koos is geen toeval. De plek was praktisch, uiteraard. Maar ook geliefd, omdat veel andere bands opnames maken in steden als Amsterdam. ,,Wat dat betreft is Groningen nog onontdekt. Handig voor mij is dat ik de plekjes hier ken en wat contacten heb om binnen te komen’’, zegt Alberts.

Ook dansers uit stad

Opvallend: de bandleden zijn in de clip niet te zien. Het zijn twee Groningers die het scherm vullen; de dansers Marlon Hazelhoff en Rob Helfferich van Groningen Dance Center. ,,De bandleden kunnen nou eenmaal niet dansen.’’

In de video loopt Hazelhoff door de stad richting de oude EMG-fabriek om daar een evenbeeld te treffen. Het verhaal van jezelf tegenkomen. ,,In creatieve processen, maar ook in het leven’’, zegt Alberts.

De Groninger is nog maar twee jaar bezig met video’s maken. Hij maakte werk voor meerdere bands als Orange Skyline en Town of Saints. ,,Het is snel gegaan. Ik heb de afgelopen tijd zoveel mogelijk klussen aangepakt. Bij negen van de tien was het onbetaald, maar dat is nou eenmaal zo. Voor deze video was gelukkig een aardig budget. Als je er echt goed van wilt leven, moet je eigenlijk met grotere artiesten werken. Namen als Kensington of Douwe Bob. Die reserveren echt flink voor een videoclip.’’

Videoclip een must

Zenders als MTV mogen anno 2016 meer reality soaps uitzenden dan muziekvideo’s, toch is een clip bij een single belangrijker dan ooit. Massa’s mensen luisteren muziek via YouTube. ,,En op social media klikken ze nou eenmaal sneller op een video dan op een link naar een audiobestand’’, zegt Alberts.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.