Groningen doet vast de voorwas voor minister Wiebes en wil vaart bij schade en versterking

CdK Rene Paas wil geen tijd verliezen bij het aanpakken van problemen in het aardbevingsgebied. Foto Archief Siese Veenstra

Een werkgroep gaat in Groningen de lokale plannen voor de versterking van huizen grondig bekijken om te zien waar knelpunten zitten.

Zo moet bijvoorbeeld duidelijk worden of er straks genoeg geld en capaciteit is voor de uitvoering van alle plannen. Ook moeten schade en versterking in samenhang worden aangepakt. Nu sluiten die trajecten vaak niet goed op elkaar aan en dat kan tot problemen leiden.

Dit is het resultaat van overleg op het provinciehuis vanmiddag tussen de regio en een stevige delegatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Commissaris der Koning René Paas is tevreden met de uitkomst. Donderdag ging een gesprek met minister Wiebes niet door wegens ziekte van de bewindsman. ,,Toch willen we geen tijd verliezen. We willen de zekerheid dat de afhandeling van de schade en de versterking zo wordt gedaan als de regio het bedoelt. We vinden het belangrijk dat de schade sneller wordt afgehandeld en meer in samenhang met de versterking. Een werkgroep gaat daar naar kijken.’’

Er wordt een nieuwe afspraak gemaakt voor een gesprek met de minister. Het overleg is vermoedelijk medio februari. ,,We hebben alvast de voorwas voor hem gedaan. Zo gaat er geen tijd verloren,’’ aldus Paas.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen