Groningen en Drenthe zuinig met claimen verkeersschade

Groningen en Drenthe zijn voor wat verkeer betreft de veiligste provincies van Nederland.

Die conclusie trekt het Verbond van Verzekeraars uit de vandaag gepubliceerde Risicomonitor Verkeer. In Groningen werden vorig jaar 21,8 schadeclaims per 1000 inwoners ingediend. Een stijging van 6 procent ten opzichte van 2014. In Drenthe lag het aantal schadeclaims met 22 per duizend inwoners iets hoger. In vergelijking met 2014 een toename van 7 procent. Ter vergelijking, in Noord-Brabant en Limburg worden de meeste schades geclaimd.

Volgens de verzekeraars neemt de verkeersveiligheid in Nederland af. Het aantal ongevallen in het verkeer waarbij auto’s betrokken zijn, is het afgelopen jaar toegenomen. Noteerden verzekeraars in 2014 nog 462.000 particuliere schadeclaims na aanrijdingen, vorig jaar steeg dat met 8 procent naar 502.000.

Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars zag het totaalaantal verkeersclaims na ongelukken in het verkeer toenemen met 6,5 procent tot 841.000. De stijgende schadecijfers lopen parallel met de toename van het aantal verkeersdoden, van 570 naar 621 vorig jaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.