Groningen gaat door met bed, bad en brood voor kansloze asielzoekers

De gemeente Groningen gaat door met de bestaande bed, bad, brood-opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers, ook al hebben Rijk en gemeenten geen overeenstemming bereikt over deze regeling.

Wat wethouder Ton Schroor betreft hoeft niemand in Groningen onder een brug te slapen. „Het is wat mij betreft geen discussie tussen politiek links en rechts. We moeten staan voor een humane oplossing.” Recent kondigde de gemeente nog aan de opvang met aparte units uit te breiden.

De wethouder meent dat de sobere opvang in de stad goed is. Het afketsen van een akkoord betekent een stap terug. ,,De staatssecretaris kondigt maatregelen aan die onze aanpak kunnen frustreren. Dat is onacceptabel.” Schroor hoopt dat er een onafhankelijke commissie wordt aangewezen die de hele kwestie uit de impasse haalt.

In de gemeente Groningen verblijven 200 asielzoekers die geen recht meer hebben op opvang, in een zogenaamde B4-voorziening: bed, bad, brood en begeleiding.

Foto: Uitgeprocedeerde asielzoekers worden in Groningen opgevangen in het voormalige Formule 1 hotel. Foto: Archief DvhN/Roelof van Dalen

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.