Groningen is een internationale hit: 'De grootste stad in het ondergewaardeerde Noorden van Nederland'

De Vismarkt in Groningen. Foto: Shutterstock

Groningen blijft internationaal hoge ogen gooien. Nadat CNN en Lonely Planet onlangs al de loftrompet staken over Stad, doet ook het Amerikaanse magazine Forbes een duit in het zakje. ,,De grootste stad in het ondergewaardeerde Noorden van Nederland."

Forbes zet in het artikel vijf ondergewaardeerde steden in Nederland - waaronder dus niet Amsterdam - op een rijtje. ,,Met twaalf provincies om te verkennen is er een hele onontgonnen wereld te ontdekken", schrijft het toonaangevende magazine, dat ook Den Haag, Utrecht, Maastricht en Dordrecht in het zonnetje zet.

Waar de grote studentenpopulatie uiteraard direct in het oog springt, geeft Forbes hoog op over de Groninger Markten. ,,Toeristen zouden zowel de Vismarkt - een bloeiend voetgangersplein dat ooit diende als vismarkt -  als de Grote Markt, de thuisbasis van een gotische kerktoren die gebaseerd is op de Utrechtse Dom, moeten bezoeken."

'Levendig en hip Groninger Museum'

Forbes vervolgt: ,,Zorg ervoor dat je na het verkennen van de traditionele architectuur op de Grote Markt ook het Groninger Museum bezoekt. Dit levendige en hippe gebouw herbergt een schat aan moderne en hedendaagse kunstwerken."

O ja, geen woord over het Forum Groningen, dat eind november werd opgeleverd. Misschien maakte de recensent van Forbes zijn rondreis door Nederland al in een eerder stadium?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu