Groningen is volgens Britse krant een van de beste feeststeden van de wereld

De Britse krant The Guardian heeft vandaag de beste Party Destinations for backpackers gepubliceerd. In de lijst staan steden als Sjanghai, Istanboel, Bangkok, Kiev, Seoul, Marrakesh en… Groningen.

Volgens de krant is Groningen de beste plek voor voor een alternatieve city-break. In het reiskatern loven ze de stad vanwege het bruisende nachtleven. ,,Studenten vormen een kwart van de bevolking waardoor de stad erg veel nachtelijke plekken heeft om goed te borrelen.”

Paradigm

Als voorbeelden noemen ze Brouwerij Martinus, de kroegen en bars aan de Grote Markt en Poelestraat en Paradigm: ,,Een muziek- en kunstcollectief dat al jaren raves organiseert in de stad. Afgelopen jaar zijn ze naar het Suikerunieterrein verhuisd. Een geweldige nieuwe club- en festivallocatie.”

Overnachten

The Guardian tipt Rebel Rebel Hostel op het Suikerunieterrein getipt als prima plek om te overnachten. ,,Het is een container-hostel met super-kitscherige kamers, lockers en een leuk terras inclusief schommels en een bar.”

Erkenning

Begin december kwam de Amerikaanse televisiezender CNN al woorden te kort om Groningen als toeristische trekpleister te bejubelen. Eerder deed ook de eveneens Amerikaanse nieuwswebsite Huffington Post dat al.

CNN verkiest Groningen boven Amsterdam als toeristische bestemming
Lees verder
Amerikaanse lof voor Stad en Eurosonic
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.