Groningen krijgt beachhut op langste pier van de wereld

Groningen krijgt als enige Nederlandse plaats een pekje op de pier van het Engelse Southend. Dat gebeurt in de vorm van een beach hut, die door kunstenaars en schoolkinderen is beschilderd met de skyline van markante gebouwen in de stad en de provincie.

De ijzeren pier geldt als een van de langste ter wereld en reikt tot ver in de riviermonding van de Thames. In opdracht van de gemeente Southend Borough zijn tien beachhutten geplaatst. Die blijven het hele jaar staan en vertegenwoordigen een culturele activiteit of uitstapje in Southend. De presentatie is vrijdag.

Eén van de beachhutten is dus Gronings. Behalve de schilderingen zijn ook wervende teksten te lezen. ,,Maar een uurtje hier vandaan en vol verrassingen’’, staat er onder meer. Ook wordt Groningen getypeerd als fietswalhalla.

Het interieur van de hut is voorzien van kunstmatige ramen die het uitzicht op Groningen laten zien in lichtgevende kozijnen. Bovendien worden volgens Marketing Groningen, die bij het project is betrokken, enkele highlights belicht op kubussen met zeven redenen om Groningen te bezoeken.

De pier van Southend trekt jaarlijks zo’n 300.000 bezoekers.

Deze onder vissers geliefde ijzeren pier, is een van de langste ter wereld en reikt tot ver in de riviermonding van de Thames.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.