Groningen krijgt mogelijk eerste rookvrije straten van Nederland

Als eerste gemeente in Nederland wil Groningen roken verbieden op stukken openbare weg. Een voorstel daartoe staat na de zomervakantie op de agenda van de gemeenteraad. Een ding is zeker; het gaat nog wel wat discussie opleveren.

Allerlei gemeenten in Nederland kijken met grote interesse naar Groningen. Want de stad wil een flinke stap verder gaan in het verbieden van roken. Als de gemeenteraad akkoord gaat, wordt het roken van tabak verboden op alle stoepen en straten van de gehele Zernike Campus, de wegen rond alle universiteits- en hogeschoollocaties in de binnenstad zoals het Broerplein tussen Academiegebouw en Universiteitsbibliotheek, het Harmoniecomplex, de openbare weg rond het conservatorium in de Oosterpoort, het Wiebengacomplex in de Korrewegwijk, op het gehele plein voor het UMCG en de busbaan-fietspad langs het Martini Ziekenhuis. En nog tientallen andere straten en trottoirs bij kinderdagverblijven, medische centra en scholen.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.