Groningen moet drive in bioscoop of theater krijgen, vindt 100% Groningen

100% Groningen vindt dat Groningen een drive in bioscoop moet krijgren Archief DvhN/Huisman Media

Groningen moet culturele ondernemers toestaan om een drive in bioscoop of theater te openen gedurende de coronacrisis.

Dat bepleit de raadsfractie van 100% Groningen. De partij dient woensdag tijdens de gemeenteraad een motie in om de drive ins mogelijk te maken.

Volgens Marjet Woldhuis van deze partij is creatief ondernemerschap een kans voor Groningen. Er liggen al verschillende plannen klaar, maar de gemeente verleent geen toestemming.

'Dit riekt naar willekeur'

Bezwaren ziet Woldhuis niet. ,,In Groningen zijn relatief minder besmettingen dan in de rest van het land. Ondernemers zijn al maanden bezig om op een of andere manier toch in inkomsten te voorzien, daarvoor ontwikkelen zij fantastische plannen die goed uitvoerbaar zijn. In steden met meer besmettingen mogen dit soort plannen wel worden uitgevoerd en hier niet, dat riekt naar willekeur” , vindt  Woldhuis

In de Gemeente Groningen heerst tot heden een strikt verbod op evenementen. Wel  zijn activiteiten als het bezoeken van een terras of een pretpark wel toegestaan.

'Kans op besmetting is gering'

Bij drive-in activiteiten gaat het om afgesloten terreinen. De toestroom van publiek is op deze manier goed te controleren, stelt Woldhuis. Volgens de huidige regelgeving mogen niet meer dan twee personen in een auto zitten.

Volgens Woldhuis is het heel goed mogelijk om op een parkeerplaats, of ander afgesloten terrein, auto’s op geruime afstand te zetten en de bezoekers erop te attenderen dat het verlaten van de auto niet toegestaan is. Volgens haar komen mensen dan niet met elkaar in contact en is kans op besmetting met het coronavirus gering.

menu