Groningen on Ice: lange kür op de Grote Markt

Groningen on Ice gaat zaterdagmiddag van start. Zes weken lang kan er overdekt worden geschaatst op de ijspiste op de Grote Markt.

Na een ‘ijsloze’ winter in de binnenstad wordt de ijsbaan geopend met een show op het ijs. De piste heeft een omvang van 12 bij 65 meter.

Gemeente en initiatiefnemers kwamen een jaar geleden niet tot overeenstemming over de financiën voor een ijsvloer op de Grote Markt. Dat betekende dat er voor het eerst in jaren niet werd geschaatst rond de kerstdagen.

Dit jaar was het in oktober al duidelijk dat er een ijsbaan zou komen, sinds gisteren zijn bouwers aan de slag met ijsbaan.

Een baan die opvalt omdat er een overkapping is. De piste is voorzien van een transparant dak, zodat de Martinitoren zichtbaar is vanaf het ijs. De baan wordt aangelegd pal voor de trappen van het Informatiecentrum, de piste is daardoor direct voorzien van een zittribune.

De komende zes weken zijn er diverse activiteiten, zo wordt er een curlingcompetitie opgezet voor bedrijven en een ijshockeytoernooi voor personeel van horecabedrijven. Voor piepjonge schaatsers wordt een hoek van de ijsvloer ingericht waar ze ongestoord kunnen krabbelen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.