Groningen vraagt inwoners naar mening over vuurwerkverbod

Groningers krijgen de kans te zeggen wat ze vinden van gebieden in de stad waar rond oud en nieuw geen vuurwerk mag worden afgestoken.

De gemeente wil de komende twee maanden de mening peilen van alle Stadjers. Vorig najaar sloot een meerderheid van de gemeenteraad zich aan bij het idee vuurwerkvrije zones aan te wijzen. Rond de ziekenhuizen in de stad, begraafplaatsen Esserveld en Noorderbegraafplaats en kinderboerderij Stadspark mochten geen vuurpijlen de lucht in.

Volgens de gemeente is de jaarwisseling ondanks het verbod op deze plekken prima verlopen. Wel hadden bewoners nabij het UMCG vragen over waar ze nog wel vuurwerk af kunnen steken. Op basis van de klachten tijdens de jaarwisseling lijkt het erop dat Stadjers zich goed aan het vuurwerkverbod hielden.

2016-2017

Op weg naar de volgende jaarwisseling wil de gemeente onderzoeken hoe het verder moet met het vuurwerkverbod in de stad. Daartoe wordt de komende maanden de mening van Groningers gepeild.

Daarna wordt er gekeken op welke locaties in de stad op 31 december een vuurwerkverbod kan worden ingesteld. Daarbij wordt meegewogen in hoeverre een verbod te handhaven valt.

De gemeente wil erover in gesprek met politie, stadstoezicht, zorgcentra en ziekenhuizen. Ze neemt ook mee of er in de buurt draagvlak bestaat voor een verbod op vuurwerk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.