Groningen weer gastheer voor regionaal Werkfestival

Impressie van het vorige regionale Werkfestival voor Groningen en Noord-Drenthe in 2018, ook toen bij de stad-Groningse creatieve broedplaat op het Suikerfabriekterrein. Foto: Archief Dvhn

Na twee jaar is Groningen in mei weer gaststad voor een regionaal Werkfestival voor werkgevers en werkzoekenden in Noord-Drenthe en Groningen.

Bij de vorige editie in 2018 vonden bijna 400 werkzoekenden uit de regio een baan en nog eens honderd een opleiding, zegt de Groningse wethouder Carine Bloemhoff, tevens voorzitter van het regionale arbeidsorganisatie Werk in Zicht.

Nu steeds meer bedrijfstakken kampen met groeiende personeelstekorten moet dat resultaat volgens Bloemhoff minstens kunnen worden geëvenaard bij de komende aflevering op woensdag 13 mei. Organisator Werk in Zicht rekent op minimaal tienduizend werkzoekenden en driehonderd werkgevers.

Speerpunten voor het evenement op het Suikerfabriekterrein in de stad zijn de sectoren waar het aanbod van gekwalificeerd personeel het meest uit de pas loopt met de vraag: zorg, horeca, ICT, bouw en techniek. Bedrijven die kampen met lastig te vervullen vacatures kunnen zich aanmelden voor een plekje via de site van het Werkfestival.

menu