Groninger Belang: verstevigen huizen duurt veel te lang

,,Alleen maar berekeningen en onderzoeken, veel te veel bureaucratie en het duurt allemaal veel te lang.’’ Dat zegt de fractie Groninger Belang over het meerjarenplan van Nationaal Coördinator Hans Alders.

Statenlid Petra Blink wil andere partijen er woensdag tijdens een vergadering over het meerjarenplan van overtuigen dat het versterken en verstevigen van huizen in het aardbevingsgebied sneller en eenvoudiger moet. ,,Inspelen op toekomstige krimp bij huizen en scholen maakt het veel te ingewikkeld. Al die zogenaamde ‘koppelkansen’, die moeten we eerst parkeren. Nu moet het gaan om veiligheid.”

Ook zet Groninger Belang vraagtegens bij de reactie van het provinciaal bestuur op het meerjarenplan. ,,Het college van Gedeputeerde Staten stelt dat ze de plannen van Alders ‘omarmt’ en het meerjarenplan een ‘goede stap is’ om Groningen veiliger te maken, maar GS schrijft tegelijk negen pagina’s vol met kritiekpunten als reactie op hetzelfde plan. Hoe je dit met elkaar kan rijmen is ons een raadsel’’, stelt Blink.

Foto: Archief Kees van de Veen

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.