Groninger Huis blaast Groot Bronswijk-terrein nieuw leven in: de eerste drie tiny houses staan er al

Directeur Hilde van Ree (links) en wethouder Jan Menninga (rechts) ondertekenen de koopovereenkomst voor enkele stukken grond op het Groot Bronswijk-terrein in Wagenborgen. Foto: Gemeente Delfzijl

Woonstichting Groninger Huis gaat verder met de ontwikkeling van het Groot Bronswijk-terrein in Wagenborgen. De eerste drie tiny houses zijn geplaatst en dinsdagmiddag heeft de woonstichting officieel grond op het terrein aangekocht van de gemeente Delfzijl.

De plannen voor het Groot Bronswijk-terrein in Wagenborgen liggen er al een tijdje. Ze maken deel uit van de herontwikkeling van het terrein waar vroeger psychiatrisch ziekenhuis Groot Bronswijk stond.

Naast de drie tiny houses die geschikt zijn voor een- of tweepersoons huishoudens, komen er nog meer woningen.

Woningen en voorzieningen

Woonstichting Groninger Huis wil hier twaalf generatiebestendige woningen bouwen, een woonvoorziening voor dementerende ouderen realiseren in de villa die op het terrein staat, er zijn plannen voor de bouw van een medisch centrum met vijf spreekkamers en een apotheek en er zijn dus al drie tiny houses geplaatst.

Op het terrein komt ook een nieuw kindcentrum (als alles volgens planning verloopt is die in oktober gereed) en particuliere woningbouw.

Dinsdag tekenden directeur Hilde van Ree van de woonstichting en wethouder Jan Menninga van Delfzijl de koopovereenkomst van enkele stukken grond op het Groot Bronswijk-terrein.

Nieuw leven voor Wagenborgen

De gemeente Delfzijl heeft het terrein enkele jaren geleden aangekocht om het dorp Wagenborgen nieuw leven in te blazen. „De gemeente en Groninger Huis zien Wagenborgen als een centrumdorp voor het zuiden van de gemeente en vinden het belangrijk dat het dorp goede voorzieningen behoudt en maatschappelijke functies op het gebied van zorg en wonen”, zegt Menninga.

De drie tiny houses die er nu staan zijn alle drie verschillend. Het wachten is nog op de nutsvoorzieningen en daarna start de verhuur. Groninger Huis is overigens voornemens om nog 26 tiny houses in de provincie Groningen te plaatsen; tien in Appingedam, vier in Hoogezand en twaalf in Midwolda.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu