Groninger Museum en Drents Museum krijgen miljoen van loterij

Het Groninger Museum, Het Drents Museum en Wildlands Emmen ontvingen dinsdag tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ruim een miljoen euro.

Het Groninger Museum ontvangt jaarlijks een bijdrage van 300.000 euro omdat zij een vaste culturele partner is van de loterij. Dit jaar komt daar 227.360 euro bij, omdat fans van het museum dit bedrag het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar hebben gespeeld. Met de helft van ieder door hen gekochte lot kozen zij er specifiek voor het Groninger Museum te steunen.

Het is ook feest voor het Drents Museum in Assen. Het museum ontving 135.931 euro bovenop de vaste bijdrage van 300.000 euro.

'Mooie projecten'

Wildlands Emmen kreeg 221.690 euro. Directeur Erik van Engelen reageert verheugd: ,,Dankzij deze bijdrage kunnen wij weer mooie projecten realiseren.''

In totaal verdeelde de loterij 79,4 miljoen euro onder 77 culturele organisaties door heel Nederland. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna 5 miljoen euro meer dan vorig jaar. De BankGiro Loterij doet de schenkingen om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.