Groninger Museum geeft colleges over collectie

Het Groninger Museum College. Dat is de naam van een reeks lezingen die vanaf september worden gehouden in het Groninger Museum over de tentoonstellingen, de collectie en het gebouw.

Op acht vrijdagochtenden worden thema’s uit de kunstgeschiedenis behandeld.

Er zijn lezingen over de collectie van het Groninger Museum en de tentoonstellingen zoals Nieuwe Wilden - Duits neo-expressionisme uit de jaren 80, Joost van den Toorn - Something to believe in en Esther de Graaf - Branching Fields.

Ook de Groningse kunstenaarsvereniging De Ploeg wordt besproken. Stadsbouwmeester Niek Verdonk neemt de deelnemers aan de colleges mee naar het Wall House in Groningen. Steven Kolsteren, hoofd educatie van het Groninger Museum, gaat in op het t over het beleid van Frans Haks, directeur van 1978 tot 1995.

Verder is er aandacht voor de borgenkaart van Theodorus Beckeringh en legt hoofd Collecties Jenny Kloostra uit wat er komt kijken als een tentoonstelling ‘op reis’ gaat naar het buitenland. Vormgever en kunstenaar Albert Geertjes en architect Gerard Schijf vertellen over de architectuur van het gebouw. Het laatste college staat in het teken van de wintertentoonstelling Rodin - Genius at Work, met een inleiding door algemeen directeur van het museum Andreas Blühm.

De lezingen vinden plaats in de periode tussen 23 september en 25 november. Deelname kost 175 euro. Vrienden van het museum betalen iets minder. Aanmelden kan via de website: tickets.groningermuseum.nl

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.