Groninger Studentenbond: 'Alcoholverbod in het Noorderplantsoen is onbegrijpelijk'

Vanaf 1 juli leggen handhavers 95 euro boete op als iemand alcohol dringt in het Noorderplantsoen. Foto: Venema Media

De Groninger Studentenbond vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente Groningen heeft besloten vanaf 1 juli te handhaven op het alcoholverbod in het Noorderplantsoen in Groningen.

Hoewel het alcoholverbod al langer van kracht was, zag de gemeente tot nu toe van handhaving af. Het stelt de GSb voor een raadsel waarom juist nu tot handhaving wordt overgegaan.

‘Het Noorderplantsoen is dé achtertuin van studerend Groningen. Studenten verruilen hun kleine kamer om met elkaar van de zon te genieten. Dat sociale contact hebben studenten hard nodig. Zeker nu’, stelt GSb-voorzitter Jan Willem Leeuwma in een persbericht.

Studenten de dupe van kleine groep herrieschoppers

De GSb wil graag weten waarom alleen een volledig verbod op alcoholgebruik zou werken. ‘Mensen die overlast veroorzaken kunnen nu immers al makkelijk getraceerd worden. Dat alle studenten nu de dupe worden van een kleine groep herrieschoppers, is onredelijk.’

De bond spreekt bovendien van verkeerder prioritering. Leeuwma: ‘Wanneer de gemeente wel handhavingscapaciteit heeft voor een biertjesboete en niet voor misstanden op de huurmarkt, dan gaat er duidelijk iets mis.’

menu