Groninger coureur bij Solar Challenge

Het Nuon solar Team reist dit jaar af naar Zuid-Afrika om op 24 september haar titel proberen te prolongeren. Achter het stuur zit dit jaar Wouter Grimme (24), opgegroeid in Groningse Oostwolde.

Grimme is student Luchtvaart- en Ruimtevaart techniek aan de TU Delft en is tot een van de drie coureurs benoemd die met Nuna, de zonneauto waarmee het moet gebeuren, de snelste tijd wil gaan neerzetten.

Grimme kijkt reikhalzend uit naar de race. „Ik heb een passie voor snelle sporten. Om nu in mijn eigen zonneauto door Zuid-Afrika te racen is geweldig”, zegt Grimme, die ondanks een tegenslag goede hoop heeft op een mooi resultaat. „Vlak voor vertrek maakte we nog een crash, wat het allemaal extra spannend maakte. Maar Nuna is gelukkig weer in goede staat en ik heb er alle vertrouwen in dat we weer kunnen winnen dit jaar.”

De Groninger maakt zich momenteel in Zuid-Afrika op voor de race die om het jaar gehouden wordt. Hier zullen de stuurkunsten van Grimme goed op de proef worden gesteld: „We rijden tussen het normale verkeer over vijfbaanswegen en over bergpassen. Dat wordt vast heel spannend, maar wel ontzettend leuk”, zegt Grimme.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.