Groninger gemeenten eisen extra geld van Rijk

Twaalf Groninger gemeenten en de provincie hebben via een open brief een dringend beroep gedaan bij het kabinet om bij de Voorjaarsnota extra geld beschikbaar te stellen voor de uitvoering van het meerjarenprogramma Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen.

Dat meerjarenprogramma heeft volgens de briefschrijvers alleen kans van slagen als het rijk voldoende geld beschikbaar stelt zodat de Nationaal Coördinator kan werken aan het herstel van geschonden vertrouwen.

De Groningse overheden geven in de brief aan dat er veel scepsis is over de daadwerkelijke bereidheid van de NAM en de rijksoverheid om in oplossing van de problemen te investeren. ,,Er bestaat geen vanzelfsprekend vertrouwen in het welslagen van de plannen.” Alleen met voldoende middelen kan het project Aardbevingsbestendig en Kansrijk Groningen tot een nieuwe balans van lusten en lasten te komen.

De brief is ondertekend door de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Loppersum, De Marne, Menterwolde, Slochteren, Ten Boer, Winsum en door de provincie Groningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.