Groninger horecaondernemers wijken met brasserie uit naar Helpman

Jeroen Timmermans en Lisanne Harkema zijn geen onbekenden in de stad Groninger horeca. Ze zochten lang naar een eigen horecabedrijf in de binnenstad maar vonden die uiteindelijk in Helpman.

Kortgeleden opende op de hoek van de Verengde Hereweg en de Emmastraat Brasserie Harkema. Een brasserie had de zuidelijke stadswijk nog niet.

 Inmiddels lopen de gasten de deur plat.  Jeroen Timmermans en zijn partner Lisanne Harkema zijn verrast door de drukte. Een week nadat de deuren officieel open gingen, moeten ze al op zoek naar extra personeel.

Ervaring in De Stadtlander

Jeroen werkte twaalf jaar bij De Stadtlander in de Poelestraat en leerde daar zijn partner Lisanne kennen. Zij heeft bij hetzelfde horecabedrijf tien jaar de gasten bediend. Zes jaar geleden vertrokken zij bij het eetcafé en sindsdien waren zij op zoek naar een geschikte locatie voor een eigen horecabedrijf.

,,Onze zoektocht richtte zich in eerste instantie op de binnenstad, maar achteraf zijn wij blij dat we nu in Helpman zijn beland. Er is de laatste jaren wel erg veel horeca in de binnenstad gekomen en zeker veel dagzaken waar je kunt lunchen. In de zuidelijke stadswijken is wel horeca te vinden, maar die bedrijven richten zich vooral op diner en fastfood”, vertelt Timmermans.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.