Groninger maakt 'Spotify voor dancemuziek'

Als liefhebber van dancemuziek kon Glenn de Boer (27) uit Groningen maar geen goede applicatie vinden voor livesets van deejay’s, mixes en alternatieve muziek. Het irriteerde hem zo dat hij besloot om zelf een app te maken: Muno.

De app voor zowel Mac als Windows-computers werkt zoals het populaire en door talloze Nederlanders gebruikte Spotify. Volgens De Boer, die door zijn eigen bedrijf Singletonit vertrouwd is met het maken van applicaties, combineert Muno de bestaande muziekdiensten van YouTube en SoundCloud.

Playlist

Die websites werken wat hem betreft prima. ,,Maar je moet vaak van de ene naar de andere website schakelen om een ander nummer te vinden. In Muno komt alles bij elkaar. Je kunt gewoon een playlist maken.’’

Feestje

Vooral handig tijdens een feestje, vertelt De Boer. ,,Als iemand een remix wil opzoeken, dan moet hij of zij steeds schakelen tussen die websites. Je zoekt je een ongeluk en er vallen stiltes in de muziek. Als je thuis alleen luistert is dat trouwens net zo irritant.’’

Getest

De Groninger lanceerde zijn applicatie vrijdag, nadat hij het onder vrienden en bekenden al enige tijd had getest. Muno is gratis en tot nu toe ongeveer driehonderd keer gedownload. Benieuwd? De app is hier te vinden .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen