Groninger musea in de startblokken voor nieuwe seizoen

Museumbezoekers kunnen de komende maanden in de provincie Groningen te kust en te keur gaan.

Met het nieuwe seizoen voor de deur zijn allerlei voorbereidingen getroffen en van 16 tot en met 24 april krijgen liefhebbers een voorproefje tijdens de Nationale Museumweek. Er staan tal van activiteiten op het programma.

Zo is bijvoorbeeld in Ezinge veel aandacht voor het geheimzinnige paardengraf. Een gids vertelt over raadsels en feiten. Gezinnen komen aan hun trekken in het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen waar Alphons Filemon Kiek bezoekers meeneemt op ontdekkingstocht.

In Veendam is het pas geopende Doe Museum toegankelijk. Mensen kunnen naar kunst kijken maar ook zelf schilderen, fotograferen en zandsculpturen maken. Het Universiteitsmuseum schenkt in de Museumweek aandacht aan Nobelprijswinnaar Frits Zernike. Er wordt uitleg gegeven over zijn onderzoek en er zijn demonstraties.

Op www.cultuurkalendergroningen.nl is een overzicht te vinden van alle activiteiten die in de verschillende Groninger musea zijn georganiseerd. Dat overzicht verschijnt deze week in het museummagazine voor Noord-Nederland en Noord-Duitsland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.