Groninger spant kort geding aan tegen NAM

Lambertus Janssens, die tot een jaar geleden met zijn gezin in Appingedam woonde, spant een kort geding aan tegen de NAM. Dat meldt Brandpunt, het televisieprogramma dat onlangs een uitzending aan hem wijdde.

De woning van het gezin van Janssens in Appingedam is onbewoonbaar verklaard. De man kreeg onlangs het aanbod dat de NAM zijn huis wil opkopen mits hij afziet van de rechtszaak die hij tegen de NAM voert. Janssens doet mee aan de massaclaim vanwege immateriële schade die een groep Groningers tegen de NAM is begonnen.

Pure chantage, noemt Janssens het aanbod van de NAM. Via zijn advocaat heeft hij de NAM gesommeerd af te zien van de voorwaarde dat hij moet stoppen met de rechtszaak. Omdat hij van de NAM nog geen reactie kreeg, begint hij nu een kort geding.

De NAM verbaast zich over het kort geding. Volgens woordvoerder Sander van Rootselaar staat het Janssens vrij het aanbod te accepteren en mag hij tegelijkertijd rustig met de rechtszaak doorgaan. "Het kort geding is dus helemaal niet nodig."

Volgens de NAM heeft zowel de schade-expert als de contra-expert vastgesteld dat de schade in de woning van de familie niet door aardbevingen komt. Volgens Van Rootselaar is het huis onveilig geworden nadat er een draagmuur is verwijderd. Dat de NAM desondanks toch aanbiedt om de woning te kopen, komt volgens Van Rootselaar omdat het bedrijf zich het lot van de familie aantrekt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.