Groningers bepalen 'soort van Groningen'

De provincie Groningen schrijft een verkiezing uit om dé soort of hét symbool van Groningen te vinden. Alle Groningers kunnen hun stem uitbrengen.

Die 'soort' kan niet van alles en nog wat zijn: de bedoeling van de verkiezing is om de meest karakteristieke plant of het bijzonderste dier van de provincie te vinden. Samen met natuurorganisaties is al een voorselectie gemaakt van tien soorten planten en dieren waarop kan worden gestemd. Die selectie wordt binnenkort op deze website bekendgemaakt.

Top drie

Vanaf het moment dat de selectie bekend is, kan iedereen in de provincie zijn of haar stem uitbrengen. Half oktober sluiten de stembussen, waarna er een top drie bekendgemaakt wordt. Een aantal scholen wordt gevraagd dan samen met natuurorganisaties de lijst verder uit te werken, waarna uiteindelijk de soort van Groningen bekend zal worden.

Eén van scholen die op de winnende soort heeft gestemd wint bovendien 2000 euro voor een excursie naar de soort van Groningen. Voor die soort zelf is een geldbedrag van ruim 15.000 euro beschikbaar. Voor groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs stelt de provincie een gratis digitaal lespakket beschikbaar. Zodat kinderen weloverwogen kunnen stemmen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.