Groningers gelukkiger met hun stad dan Randstedelingen

Uit een rapport van onderzoeksbureau World Economic Forum blijkt dat Groningers tot de gelukkigste mensen van Europa behoren. Maar liefst 95 procent geeft aan tevreden te zijn over zijn stad.

Zorg en onderwijs

Het rapport meet onder andere de tevredenheid over zorg en onderwijs in de gemeente. Maar liefst 95 procent van de Stadjers geeft aan tevreden zijn over de gezondheidszorg in Groningen.

Op onderwijs scoort Stad ook goed: 88 procent van haar inwoners is blij met het niveau van de beschikbare opleidingen.

Vertrouwen

Het meest in het oog springend is het verschil tussen Groningen en de Randstad in onderling vertrouwen. 88 procent van de Groningers geeft aan dat ze de meeste stadsgenoten vertrouwt. In Amsterdam en Rotterdam blijft dit steken op respectievelijk 66 en 67 procent.

Sowieso zijn Nederlanders blije stadsbewoners: alle drie de Nederlandse steden in het rapport zaten boven de 90 procent tevredenheid.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.