Groningers gepakt na eisen geld voor gestolen naaktfoto’s van 29-jarige vrouw

De politie heeft twee Groningers (32 en 18 jaar) opgepakt op verdenking van het afpersen van een 29-jarige vrouw. Het duo zou naaktfoto’s van haar openbaar maken als ze geen geld gaf.

De mannen zijn afgelopen weekend gearresteerd in Heerenveen. Bij een inbraak op zondag 6 mei in de Groningse wijk Hoogkerk werd onder meer de computer van de vrouw gestolen.

Dreiging van openbaarmaking foto's

Enige tijd later dreigden onbekenden met openbaarmaking van naaktfoto’s van haar, die op de gestolen pc waren aangetroffen. Ze moest betalen om de ongeveer acht jaar geleden gemaakte pikante beelden terug te krijgen.

Vrijdag kreeg de vrouw een bericht via Facebook van de 32-jarige verdachte. Hij zei te weten wie haar pc had en bood zijn hulp aan. De vrouw stapte echter naar de politie. In samenspraak daarmee werd besloten dat ze een afspraak zou maken met de man. Zij zou geld meenemen, hij de computer.

Vrouw doet aangifte

Toen hij onderweg was naar de afgesproken plek, zette de politie vlakbij Heerenveen zijn auto aan de kant. De Stadjer werd opgepakt, evenals de 18-jarige plaatsgenoot met wie hij samen in de auto zat.

De vrouw heeft aangifte gedaan tegen de mannen. Zij zijn inmiddels wel op vrije voeten gesteld.

Naaktfoto’s verspreiden kan strafbaar zijn. Dit kan worden gezien als kinderporno of smaad en laster.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.