Groningers in Florida: ‘De orkaan kregen we er als cadeautje bij’

Reinoud Maring uit Zuidhorn, Marnick Kloeze uit Groningen en Lennart van Barneveld uit Haren en boekten een vakantie naar Florida en kwamen voor zon, zee en strand. Totdat orkaan Matthew vrijdagochtend om het hoekje kwam kijken.

Reinoud Maring vertelt vanuit Florida: ,,We boekten een vakantie naar Florida voor zon en strand. Dit kregen we er als cadeautje bij van Moeder Natuur.’’ De storm raasde vrijdagochtend over het gebied waar de jongens zitten.

Reinoud: ,,Je kunt het vergelijken met een najaarsstorm. Er is heel veel regen en takken vlogen over de weg. Je ziet overal strandwachten surveilleren en overal liggen zandzakken en de ramen van huizen zijn dichtgetimmerd.’’

Rust

De mannen zitten nu weer gewoon buiten en vertellen dat het lijkt alsof er niks is gebeurd. ,,Mensen gaan weer de straat op en ook de winkels zijn weer open.’’

Thuisfront

Niet alleen voor de jongens was het spannend ook voor het thuisfront was het even zweten. ,,Mijn ouders waren erg ongerust. Ze probeerden steeds contact te zoeken en belden constant. Ik vond het zelf wel spannend, maar ook heel leuk om mee te maken’’.

Het is nog even afwachten of de storm helemaal voorbij is.

De jongens blijven nog tot maandag in Florida.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.