Groningers nemen Friese kinderopvang over

De handtekeningen zijn gezet, de kinderopvang die het Grouster Sisa op zeventig plekken regelt, is grotendeels gered. Kids First Cop Groep uit Groningen is per 1 juni de nieuwe eigenaar.

Met de overname wordt Kids First Cop Groep bijna twee keer zo groot. Het bedrijf telt op dit moment 32 peuterscholen, 12 kinderdagverblijven en 13 buitenschoolse opvanglocaties. De organisatie is in Friesland nu alleen actief in Leeuwarden, op vier plekken.

,,Ik ben verschrikkelijk blij dat het is gelukt’’, zegt interim-directeur Corrie Dam van Sisa. Of alle activiteiten van Sisa worden voortgezet is nog onduidelijk. Op locaties waar jaar in jaar uit verlies is geleden, gaat de stekker er naar verwachting uit.

Er werken bijna 400 mensen bij Sisa, onder wie 140 vrijwilligers en stagiaires. De organisatie heeft in totaal zo’n 250 mensen in loondienst.

Daarnaast heeft Sisa Kinderopvang een gastouderbureau, waar 240 gastouders aan verbonden zijn. In de loop van volgende maand wordt bekend voor welke Frieswe vestigingen geen doorstart mogelijk is.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.