Groningers woedend over uitspraken premier Rutte

Premier Rutte heeft zich vrijdag de woede van veel Groningers op de hals gehaald toen hij het had over de aardbevingsschade in Groningen.

Tot verbijstering van velen suggereerde de premier in zijn wekelijkse perspraatje dat de vertraging rond het schadeprotocol mede te wijten is aan de plaatselijke bestuurders en de provincie.

Rutte zei onder meer dat de totstandkoming van een schadeprotocol niet alleen een zaak is van het Rijk, maar ook van regionale bestuurders en organisaties.

De Groningse gedeputeerde Eelco Eikenaar liet op Twitter weten dat de minister-president niet moet jokken. ,,Maandenlang hebben ik, gemeenten, @WelkomGasberaad @gronbb tegen glazig kijkende ambtenaren van EZ aan zitten kijken. Omdat er geen sjoege kwam zijn we zelf maar aan de slag gegaan''.

Eikenaar: ,,Het lijkt alsof de minister president vooral geïnteresseerd is niet de schuld te krijgen van maandenlange stilstand in plaats van het bieden van een oplossing. Dat is dan de manier om vertrouwen van Groningers terug te winnen?''

Ook honderden andere Groningers uitten op Twitter hun ongenoegen over de uitspraken van de premier.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.