Gronings politieteam beste van Nederland

Het politieteam AVIM (Afdeling Vreemdelingen Identiteit en Mensenhandel) van de eenheid Noord-Nederland is uitgeroepen tot het beste politieteam van Nederland.

Het Groningse team, dat haar werkzaamheden vooral in Ter Apel en Veenhuizen verricht, kreeg de prijs vrijdagavond tijdens een feestelijk gala in Doorn uitgereikt uit handen van korpschef van de landelijke politie Erik Akerboom. ,,Met vakmanschap, scherpe blik en groot hart weten ze gastvrijheid en veiligheid te combineren", prijst Akerboom de winnaars.

De jury koos team AVIM als winnaar uit twaalf kanshebbers. Het afgelopen jaar waren zij de maandelijkse winnaars van de trofee voor goed politiewerk van de Stichting Waardering en Erkenning Politie (WEP). De jury, bestaande uit oud-korpschef en tweede kamerlid Magda Berndsen, eenheidschef van Den Haag Paul van Musscher en jeugdagent Irene Kersten van de eenheid Oost-Brabant koos voor team AVIM omdat het team dit jaar volgens de jury uitzonderlijk heeft gepresteerd.

Uit het juryrapport: ,,Dit team maakt het verschil en staat symbool voor de manier waarop de Nederlandse politie omgaat met vluchtelingenproblematiek. Een teken van beschaving. Onder hoge politieke en juridische druk heeft dit team de enorme stroom vluchtelingen op een respectvolle, menswaardige manier ontvangen en geregistreerd. De jury heeft aandacht voor de impact die dit werk heeft op de individuele collega. De confrontatie met het menselijk leed dat schuil gaat achter vluchtelingen uit oorlogsgebied, vormt een mentale belasting.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.