Groningse Denise Venema in Christchurch: 'Dit is heel naar en onwerkelijk'

,,Dit was wel even schrikken. Heel naar en onwerkelijk." Zo reageert de in Nieuw-Zeeland rondreizende Denise Venema uit Groningen. Ze reed net Christchurch binnen toen de aanslagen op twee moskeeën plaatsvonden waarbij minstens 49 doden gevallen.

Bloedbaden bij terreur in Nieuw-Zeeland
Lees verder

,,Dit was wel even schrikken. Ik voelde het wel even in mijn maag. Je verwacht zoiets totaal niet in Nieuw-Zeeland. En hoe groot is de kans dat je je er dan ook nog eens midden in bevindt."

Venema kwam met de bus aan in Christchurch toen de aanslagen gaande waren. ,,De situatie lijkt nu rustig, maar de meeste mensen blijven nog steeds in het hostel. We hebben de hele middag en avond een lock down gehad. ik hoor nog regelmatig sirenes. Het is hier inmiddels middernacht."

Familie op de hoogte gebracht

Venema heeft haar familie op de hoogte gebracht van de omstandigheden. Via Instagram heeft ze haar volgers laten weten hoe het met haar gaat.

Ondanks de schrik zet Venema haar reis gewoon voort. Ze is al negen weken onderweg en ze heeft nog een week te gaan. ,,Morgen ga ik walvissen spotten."'

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.