Groningse Van der Graaf voor CU naar Tweede Kamer

Het Groningse Statenlid Stieneke van der Graaf wordt het nieuwe Tweede Kamerlid van de ChristenUnie.

Van der Graaf stond op de zesde plaats van de kandidatenlijst bij de Tweede Kamerverkiezingen. Ze neemt de vrijgekomen zetel van Carola Schouten in, die vicepremier en minister is in het nieuwe kabinet.

Vanaf 2007 was Van der Graaf lid van de Provinciale Staten in Groningen. Sinds 2013 was ze fractievoorzitter. Ze was daarnaast werkzaam als jurist.

Als Statenlid maakte ze zich in de laatste jaren aanhoudend sterk voor de inwoners van Groningen die te maken hebben met de gevolgen van de gaswinning en voor versterking van hun rechtspositie. Ook spande ze zich in voor het behoud van kleine scholen, ondersteuning van voedselbanken, een goede opvang van vluchtelingen en voor verbetering van de samenwerking met Duitsland. Naast Statenlid was Van der Graaf werkzaam als jurist.

,,Ik zie uit naar de bijzondere taak die voor me ligt om namens de ChristenUnie geloof een stem te geven in de Tweede Kamer. Om te strijden tegen onrecht en om het geluid vanuit de regio te versterken in Den Haag”, schrijft Van der Graaf op haar Facebook-pagina.

De beëdiging in de Tweede Kamer is dinsdag 31 oktober.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.