Groningse Zeeheldenbuurt boos op waterbedrijf

In de Zeeheldenbuurt zaten 100 huishoudens vrijdag de hele ochtend zonder water. Bij een controlebeurt van het waterbedrijf brak een afsluiter af die lekkage veroorzaakte.

Bij het Waterbedrijf Groningen kwamen vrijdagochtend verontruste telefoontjes binnen van buurtbewoners naar aanleiding van de brief die de geplande controlebeurt aankondigde. Zij meenden uit die brief te lezen dat er in hun buurt de hele dag geen water uit de kraan zou komen op een dag dat de temperaturen hoog oplopen. Dat was niet de bedoeling, zegt een woordvoerster van het waterbedrijf . ,,De controles van de afsluiters, die nodig zijn voor latere werkzaamheden, zouden in principe een half uur wateronderbreking betekenen ergens tussen 10 en 16 uur.’’

Echter, de eerste afsluiter bleek kapot te zijn. Dat veroorzaakte een lekkage. Om die te repareren werden de huishoudens in de Van Speykstraat, Abel Tasmanplein, Peizerweg, Witte de Withstraat en de Paterswoldseweg gedurende de reparatie afgesloten. De controlebeurt van de rest van de afsluiters in het waternetwerk zijn uitgesteld tot in een koelere periode.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.