Groningse app voor huiswerkhulp wint innovatieprijs

De smartphone-app en website van het Groningse bedrijf Mr. Chadd zijn verkozen tot een van de meest innovatieve vindingen van het jaar. Het bedrijf won bij de Accenture Innovation Awards waar zo’n 800 jonge bedrijven uit het hele land aan meededen.

Via Mr. Chadd kunnen middelbare scholieren op een makkelijke manier een vraag stellen aan een van de 90 huiswerkbegeleiders Zij reageren snel via site of smartphone. Het bedrijf won in een categorie die gaat over de verbinding tussen mens en technologie.

Jan Kuiper van Mr. Chadd is blij verrast. ,,Dit is een bevestiging dat we op de goede weg zitten. Zelf waren we natuurlijk overtuigd van onze app, maar dat de jury dat ook vindt, geeft een goed gevoel.’'

De app heeft zo’n 35.000 gebruikers. Zij kunnen chatten en foto’s en spraakberichten vesturen aan de huiswerkbegeleider, zodat hij of zij de leerling kan helpen met een vraag.

De prijs betekent in ieder geval media-aandacht. Ook krijgen de jonge ondernemers ondersteuning in de komende tijd van professionals.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.