Groningse band Yesz! in nieuwe speelfilm Hartenstrijd

De Groningse allroundband Yesz! (foto) speelt een prominente rol in de filmkomedie Hartenstrijd die vanaf 27 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien is.

Afgelopen weekeinde werden met de band de geluid- en filmopnames voor deze romantische filmkomedie gemaakt in de Oranjekerk in De Pijp te Amsterdam. De zeskoppige band is in de film de gangmaker op een bruiloftsfeest.

De groep is door regisseur Janice Pierre om haar film muzikaal te ondersteunen in deze scenes. De band speelt een gevarieerd feestelijk repertoire, van top 100 tot hedendaagse muziek. Dat laten ze in de film horen.

In de film, een vervolg op de eerder gemaakte komedie Hartenstraat, wordt geacteerd door onder meer Jennifer Hoffman, Eva van de Wijdeven, Tibor Lukács en Oscar Aerts. Nadat ze door haar man bedrogen is, is voor motoragente Tina (Jennifer Hoffman) de maat vol. Ze stort haar hart uit bij haar vriendin Fleurtje (Eva van de Wijdeven). Tegelijkertijd sluit kroegbaas Sven (Tibor Lukács) een weddenschap met zijn vriend Dennis (Oscar Aerts) om te bewijzen dat hij heus wel kan daten met een vrouw zonder met haar naar bed te gaan. Sven en Tina verzeilen in een verwarrende zoektocht naar oprechte liefde.

Regisseur Pierre maakte eerder films als Play, Zoenen en schoppen en Burgers en Reizigers. Voor de televisie regisseerde ze onder meer Bagels en Bubbels, Danni Lowinski, Vrijland, Toren C en Spangas.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.