Groningse campings: Het mag nog wel wat drukker

De zomervakantie is in volle gang. Zorgt dat in Stad en Ommeland voor drukte op campings en hotels? Een rondje door de provincie leert van wel.

Met name hotels zijn te spreken over het drukke zomerseizoen. Unaniem stellen medewerkers van Hotel Boschhuis in Ter Apel, de Hampshire Hotels in de stad, hotel Waddenweelde in Pieterburen en het Eemshotel in Delfzijl dat de zaken ‘uitstekend’ gaan. Kamers zitten grotendeels vol en dagjesmensen weten de terrassen en excursies van de hotels ook goed te vinden.

Campingeigenaren zijn ook niet ontevreden, al zijn zij meer van het weer afhankelijk: wie kampeert, wil zon. En die laat geregeld verstek gaan.

Regen

„Het is hier ontzettend gezellig op de camping: leuke gasten en een breed scala aan activiteiten. Maar de weersvoorspelling zit er nog wel eens naast. Het weer is hier vaak mooier dan voorspeld”, zegt Ramona Mulder van camping de Watermolen in Opende. „De andere accommodaties op het terrein zitten helemaal vol, maar we hebben nog wel wat kampeerplekken over”, vult ze aan.

„Regen in het vooruitzicht is voor veel mensen toch een reden om een last minute naar de zon, in plaats van naar onze camping te boeken”, merkt ook Rommie Smits van camping de Bouwte in Midwolda.

'Prima jaar'

Toch klagen de campingeigenaren niet. „We draaien een prima jaar”, zegt Jan-Willem Swieter van Camping Stadspark in Groningen. „Maar wij hebben natuurlijk ook het geluk dat de stad Groningen bij toeristen zo in trek is.”

Dat geldt ook voor een camping een stuk verderop: Natuurkampeerterrein 2Bunders in Ellerhuizen. „Wij zitten op fietsafstand van de stad Groningen. Veel mensen die rust en ruimte zoeken, maar ook de stad om de hoek willen hebben, komen hier terecht”, zegt eigenaresse Wik Blok.

„Het mag nog wel wat drukker, maar ach, we hebben nu ook bijzonder leuke gasten. Het is een mooi seizoen, maar ik hoop dat er nog een periode met stabiel zomerweer aankomt.”

menu