Groningse hotspot Wadapartja opent tweede filiaal op Zernike Campus

De Zernike Campus in Groningen krijgt er een restaurant bij. Wadapartja opent er een tweede vestiging: Wadapartja Campus.

Conceptstore Wadapartja zit nu zo’n 3 jaar aan het Zuiderdiep. In september openen oprichter Margreet Metting en mede-eigenaar Gezinus Winters de deuren van een tweede restaurant in de Van DoorenVeste. Met een terras. Het restaurant wordt de eerste horecazaak van een lokale ondernemer op de campus.

Samenwerking

Het idee voor een tweede vestiging van het restaurant is ontstaan uit een samenwerking tussen cateringbedrijf Eurest, microbranderij Koffiestation en Wadapartja.

Dat ging zo: de Hanzehogeschool Groningen heeft cateringpartner Eurest gevraagd om lokale ondernemers te betrekken bij de exploitatie van de catering op de Hanze.

De jongens van de Groningse Microbranderij het Koffiestation hoorden van deze opdracht en namen contact op met Eurest. En Koffiestation werkt al een paar jaar nauw samen met Wadapartja. Zo begon het balletje te rollen.

Net even anders

„Het wordt Wadapartja, maar dan met iets andere openingstijden”, zegt Winters. Tijdens vakanties en andere weken waarop er geen fluit te beleven is op de campus gaat het restaurant dicht.

Verder worden er verse koffies geschonken van Koffiestation, met brownies en andere gebakjes. „We willen ook een simpel ontbijtje op de kaart zetten en een aantal broodjes voor de lunch. We beginnen klein.”

Hippe meubels

De sfeer van Wadapartja aan het Zuiderdiep wordt vooral bepaald door de hippe meubels en accessoires, die allemaal te koop zijn. Dezelfde stijl willen de eigenaren ook terug laten komen in de zaak op de campus.

Winters: „Dat wordt wennen voor de studenten. De gebouwen van de Hanze zijn allemaal heel minimalistisch ingericht. Zo zijn wij helemaal niet.”

Studentvriendelijk

En de prijs? Wordt die studentvriendelijk? „We maken dankzij het Koffiestation wel echt goede koffie, dus ik kan nu niet zeggen dat het veel goedkoper wordt. Maar we willen zeker zorgen dat het aantrekkelijk is om hier een koffie te halen om mee te nemen naar college.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.