Groningse insluiper slaat toe in Leeuwarden

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van vijftien maanden geëist tegen een 38-jarige man wegens een serie insluipingen en diefstallen, vorig jaar in Leeuwarden. Daarnaast moet hij, zo wil het OM, nog eens het jaar uitzitten dat hem nog boven het hoofd hing in verband met een veroordeling uit 2013.

De verdachte is sinds 1992 actief. In de afgelopen tien jaar zat hij zeker zes jaar vast. De verslaafde man woonde in Groningen voordat hij zich vestigde in Leeuwarden. Daar stond hij bekend als de flipperaar, gespecialiseerd in studentenwoningen. Hij had het vooral voorzien op laptops.

In Leeuwarden is dat niet anders. Gedupeerden waren laboratorium Izore, Nordwin College, Comenius College, een tandartsenpraktijk, zorgcentrum Abbingahiem en het onderzoeksinstituut Wetsus. De buit: vooral laptops.

De man vertelde dat het lange tijd goed met hem was gegaan, maar dat hij een terugval had gehad. Drugsdealers zouden hem onder druk hebben gezet. De verdachte zei veel spijt te hebben en wil graag iets terugdoen voor de samenleving: hij vroeg de rechtbank hem een dubbele werkstraf op te leggen. De officier van justitie: ,,Hij heeft zijn kansen verspeeld. Elke dag dat hij vastzit, kan hij niet stelen. Dat is winst.'

Uitspraak over twee weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.