Groningse muzikant is 'landverrader' en 'frikandel'

De Groningse muzikant Obed Brinkman wordt op internet uitgescholden voor 'landverrader', 'uitkeringstokkie' en 'frikandel'. Reden is zijn nieuwste nummer: ‘Fuck de PVV'.

,,Echt subtiel heb ik het niet gezegd maar de PVV beledigt al jaren lang iedereen. Nu wilde ik wel eens terugbeledigen'', zegt Brinkman. In het nummer noemt hij PVV'ers onder meer neofascisten.

Brinkman publiceerde het nummer vrijdag 20 november op YouTube onder zijn alias O-Bat. De dag daarop werd het opgepikt door weblog GeenStijl en PVV-kamerlid Martin Bosma. Gevolg was honderden woedende reacties op Twitter, GeenStijl en onder de clip van het nummer op YouTube.

Op YouTube schakelde de muzikant de commentaarfunctie onder de videoclip uit. Internetters hadden zijn telefoonnummer gedeeld in de reacties en hij ontving voicemailberichten en smsjes van ziedende PVV-aanhangers. ,,Wat daarin werd gezegd liep echt de spuigaten uit.''

Brinkman had wel wat reacties verwacht maar niet zoveel en zulke heftige. ,,Toch sta ik nog steeds achter het nummer.'' Bang is hij niet maar, zegt Brinkman, ,,het doet me wel wat''. Hij is er nog niet aan toegekomen de honderden reacties op zijn nummer door te spitten ,,maar als er een bedreiging tussen blijkt te zitten dan doe ik zeker aangifte''.

Foto: Pjotr Wiese

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.