Groningse sportavond: Donar strijdt voor finaleplaats, FC Groningen wil Europa in

Groningse sportliefhebbers hoeven zich donderdagavond niet te vervelen. De basketballers van Donar kunnen zich plaatsen voor een plek in de finale om de landstitel, terwijl FC Groningen begint aan de play-offs.

Donar

Donar kon zich dinsdagavond al plaatsen voor de finale, maar de ploeg kreeg een ijskoude douche. Donar verloor, na drie zeges op rij, in Leiden met maar liefst 73-43, waardoor er nog geen feestje gevierd kon worden. De tussenstand is met 3-2 wel nog steeds in het voordeel van de Groningers en ze krijgen donderdagavond in de eigen Martiniplaza een nieuwe kans om het karwei af te maken. De wedstrijd begint om 20 uur. Dan wordt duidelijk of Donar de best-of-seven-serie vroegtijdig beslist, of dat er een zevende wedstrijd aan te pas moet komen.

FC Groningen

FC Groningen plaatste zich afgelopen weekend tijdens de laatste speelronde van de reguliere competitie voor de play-offs. Dankzij twee goals van Rasmus Lindgren won de ploeg met 2-1 van Heracles Almelo. Datzelfde Heracles is donderdagavond de eerste tegenstander in de strijd om Europees voetbal. Groningen begint het duel in een volle Euroborg met dezelfde elf spelers als de vorige wedstrijd tegen de Tukkers. Het is voor de Groningers de negende keer dat ze deelnemen aan het 'toetje'. Twee seizoenen geleden wist de club de play-offs te winnen. De wedstrijd begint om 18.30 uur, zondag is de return in Almelo.

Liveblog

Beide wedstrijden zijn donderdagavond live te volgen op deze website via een liveblog.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.