Groningse student mobiliseert grote groep voor klimaatmars

Met zoveel mogelijk studenten afreizen naar de landelijke klimaatmars in Amsterdam op zondag 10 maart. Dat is waar Rico Disco (27) hard voor lobbyt.

Wat twee weken begon met een idee en een koffie in de Universiteitsbibliotheek in Groningen, is zo langzamerhand aan het uitgroeien tot een Groningse klimaatbeweging van formaat.

Klimaatcampagne

Disco, masterstudent Environmental Ecology aan de Rijksuniversiteit Groningen, zette samen met enkele gelijkgestemden een Groningse klimaatcampagne op touw. Hij hoopt op honderden studenten die zich aansluiten in de strijd voor een rechtvaardiger klimaatbeleid.

„Op 10 maart maken we een statement namens een heel grote groep Nederlanders”, zegt Disco. „Dit gebeurt niet alleen door de usual suspects, maar ook door kerken, de FNV en organisaties als Oxfam Novib. Het klimaat raakt ons allemaal. Een steeds grotere groep beseft dat. Studenten mogen daarbij niet ontbreken. Zeker niet uit Groningen.”

Brainstorm in buurthuis

Ruim honderd studenten hebben zich aangemeld voor de klimaatmars. Hier komen zeker nog honderd Groningers bij, dankzij de inspanningen van de Groninger Bodem Beweging. Disco verwacht dat uiteindelijk een veelvoud aan mensen samen afreist per bus en trein. Wie mee wil in de trein, kan zich opgeven via bit.ly/treinnaarmars.

Maandagavond komt de studentengroep bij elkaar om te bedenken hoe ze nog meer mensen kunnen mee krijgen en om spandoeken en borden te maken. De bijeenkomst vindt plaats in pop-up buurthuis de Oranje Huiskamer aan Wilhelminakade 20 in Groningen (20.30 uur).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.