Groningse studenten nemen eerste horde voor zonneautorace in Australië

De Bridgestone World Solar Challenge is pas in oktober in 2019, maar in Groningen is een team van achttien studenten al volop met de bouw van hun zonneauto bezig.

Donderdagmiddag hielden ze een geslaagde test met een eerste prototype op de Walk of Fame voor de Van Doorenveste op de Zernikecampus. Paul van der Wijk, bestuurslid van de Hanzehogeschool kroop achter het stuur.

Studenten lanceren TopDutch Solar Racing team
Lees verder

Deze auto reed nog elektrisch, de auto die ze volgend jaar mee naar Australië nemen, moet op zonne-energie rijden. Ze nemen het dan op tegen andere studententeams tijdens een race van 3000 kilometer dwars door Australië.

14 jongens, 4 meiden

,,We zijn met een club van achttien’’, vertelt Jeroen Brattinga. ,, Een mooie mix van studies en mbo, hbo en wo: fotografie, human technology, technische bedrijfskunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, econometrie, (bio)informatica, interational business.’’

Zeepkist

Samen werken ze aan de auto en aan alles wat er aan de voorbereidingen voor hun reis naar en door Australië komt kijken. ,,Deze auto rijdt nu goed. In mei 2019 hopen we te kunnen testen of onze zonneauto ook goed rijdt.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.