Groningse terrassen krijgen donderdag tropenrooster

Hoewel de herfst nadrukkelijk aan de deur klopt, gelden donderdag in Groningen de tropische terrasregels. Terrassen kunnen 's avonds een uur langer open.

Het is deze zomer de tweede keer dat het tropisch scenario in werking wordt gesteld, de eerste keer was in augustus. Het tropische scenario werd geboren in de periode van voormalig burgemeester Peter Rehwinkel. Bedoeling was de horeca meer armslag te geven en te zorgen voor meer levendigheid in de binnenstad. Nog niet eerder werd zo laat in het jaar het sein ‘tropisch’ afgegeven.

Het zijn de gemeentelijke horeca-inspecteurs die het sein geven. Ze doen dat op het moment dat de temperatuur de 27 graden aantikt. Volgens verwachting gaat dat donderdag gebeuren. Voor de horeca betekent het dat vanavond de terrassen een uur langer buiten mogen staan. Binnen de diepenring geldt een eindtijd van 3 uur, buiten de diepenring moet het om 2 uur stil zijn. Terrassen aan het water mogen tot middernacht open zijn.

Een andere tijdelijke verruiming is dat ondernemers vanmorgen al om 11 uur de terrassen uit kunnen zetten in een groter gebied dan normaal. Ondernemers die geen terrasvergunning hebben, mogen ook tafels en stoelen buiten zetten, zolang ze de doorgang voor voetgangers niet verhinderen.

Het terrasfeestje is waarschijnlijk maar voor een dag. Vrijdag wordt de 27 graden niet gehaald.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.