Groningse vastgoedbaas Bekir K. veroordeeld voor wapenbezit

De 46-jarige Bekir K. van de Kaan-groep uit Groningen is veroordeeld voor wapenbezit. De rechtbank legde hem 100 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf op.

Bekir K. is eigenaar van een groot aantal panden in de provincie Groningen, met name in de stad. Hij bestiert samen met zijn broer Ali de Kaan-groep. Dit bedrijf heeft onder meer uitzendbureaus en levert financiele diensten.

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat de 46-jarige K. is veroordeeld voor het bezitten van een vuurwapen en een stroomstootwapen. Het OM had 3 maanden gevangenisstraf, waarvan 1 maand voorwaardelijk, geëist. De rechtbank maakte daar een werkstraf van 100 uur van.

Naast K. werden ook de 33-jarige Gökan G. uit Appingedam, de 34-jarige Harun K. uit Delfzijl en 52-jarige Jan D. uit Groningen veroordeeld voor wapenbezit. Bij Jan D. werd een semi-automatisch vuurwapen gevonden. Hij kreeg 150 uur werkstraf. G. en K. moeten beide een geldboete betalen. Bij G. werd een boksbeugel en pepperspray gevonden en bij K. een boksbeugel.

De vier mannen, waaronder Bekir K., zijn verdachte in een omvangrijke zaak naar oplichting en faillissementsfraudezaak. Niet alleen de politie doet onderzoek naar K., maar ook de gemeente Groningen en financiele rechercheurs van de FIOD. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat.

In dagblad De Telegraaf zegt advocaat Martien de Groene (Meerburg & Mok advocaten) namens haar cliënt dat er hoger beroep wordt aangetekend. ,,Het wapen was niet van hem.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.